Lees voor:
play
play
pause
play
stop
play

Ectropion

Onze ogen zijn een spiegel van onze ziel en spelen een cruciale rol in hoe we de wereld waarnemen en hoe de wereld ons waarneemt. Een gezonde oogstructuur is dus essentieel. Maar soms kunnen er problemen ontstaan, zoals ectropion.

Wat is Ectropion?

Ectropion is een medische term die gebruikt wordt om een aandoening te beschrijven waarbij het onderste ooglid naar buiten afwijkt, weg van het oog, in plaats van het oog stevig te raken. Hierdoor wordt het binnenste, roze deel van het ooglid zichtbaar. Het ectropion oog kan leiden tot irritatie, roodheid, tranen en zelfs verminderd zicht. Er kan ook een entropion ontstaan, dan is het ooglid naar binnen gedraaid.

Ectropion symptomen

De symptomen van ectropion kunnen variëren, maar de meest voorkomende ectropion symptomen zijn:
Tranende ogen
Brandend gevoel
• Roodheid aan de binnenkant van het ooglid
Droge ogen, pijnlijke ogen
• Verminderd zicht in sommige gevallen

Het kan ook leiden tot complicaties zoals herhaalde ooginfecties, omdat het oog niet adequaat wordt beschermd door de oogleden.

Onderzoek naar Ectropion

Als je vermoedt dat je ectropion hebt, is het raadzaam om een oogarts te bezoeken. Deze specialist zal een grondig onderzoek van het ooglid uitvoeren en kan ook tests doen om de ernst van de aandoening te beoordelen en de beste behandelingsmethode te bepalen.

Ectropion correctie

Ectropion correctie is vaak noodzakelijk om het ongemak te verminderen en eventuele complicaties te voorkomen. Er zijn verschillende manieren om ectropion te behandelen:

• Oogdruppels: deze worden vaak voorgeschreven om de irritatie en het ongemak te verlichten. Ze helpen het oog te bevochtigen en irritaties te verminderen.
• Tijdelijke oplossingen: soms kan een eenvoudige tape of andere externe hulpmiddelen helpen om het ooglid tijdelijk in de juiste positie te houden.

Ectropion operatie

In veel gevallen kan een ectropion operatie nodig zijn om het probleem permanent te verhelpen. In veel gevallen is er een verslapping van het onderooglid. De oogarts zal het onderooglid strakker maken of huid verwijderen om het ooglid terug in zijn natuurlijke positie te brengen. Dit gebeurt tijdens poliklinische ingreep die ongeveer 30 minuten duurt. Het resultaat is afhankelijk van de duur van de afwijking. Immers hoe langer de afwijking al bestaat, hoe lastiger de correctie is.

Complicaties en bijwerkingen

Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er risico’s verbonden aan de ectropion operatie. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn:

• Bloeduitstortingen
• Infecties
• Littekenvorming
• Ondercorrectie van het ooglid.

Het is essentieel om de postoperatieve zorginstructies strikt te volgen om deze risico’s te minimaliseren.

Waarom Ooghulp?

Wilt u een eventueel probleem met uw ogen snel oplossen? Dan bent u bij Ooghulp aan het juiste adres! Ooghulp is een platform dat patiënt en kliniek met elkaar verbindt. Helaas lopen de wachttijden vaak hoog op. Gelukkig werken vele optiekzaken samen met Ooghulp waardoor het makkelijker wordt voor u om snel geholpen te worden. Gebruik ons platform, maak snel een afspraak en omzeil lange toegangstijden!

Maak nu een afspraak bij een optiekzaak bij u in de buurt en bekijk de locaties.

Maak een afspraak voor ooghulp bij u in de buurt
Zoek een locatie